Palestinere med jødisk bakgrunn


Uttrykket palestiner også om jøder. Nå beviser DNA at jøder er "Palestinere"

I kjølvannet av konflikten mellom Palestinere og Israelere har det i den siste tiden dukket opp en interessant gruppe Palestinere som fremholder at de opprinnelige er jøder, men måtte tvangskonvertere eller bli kastet ut de bosteder de hadde, i all hovedsak i Judea og Samaria. I Krakow møtte vi en amerikansk jøde som ved DNA-testing har fått bekreftet at han mest sannsynlig stammer fra Palestinere som er bosatt i Judea og Samaria.

Denne oppdagelsen er relativ ny, men i dag kan en med enkle grep få utført DNA testing via flere nettsteder. Derfor oppdages det stadig nye sider av den jødiske historien i kjernelandet i Judea og Samaria. Det området som til stadighet omtales som okkupert av Israel i vestlige medier. Dagen møtte advokaten David Wiener fra Chicago, som har fått utført en DNA-test gjennom det verdenskjente mediekonsernet National Geografics. Han forteler at hans DNA koder angir størst sannsynlig tilhørighet er blant Palestinere bosatt i Israels kjerneområder på den såkalte Vestbredden.

Spencer Wells prosjekt leder for National Geografics “Din genetiske reise” sier om testen: “Resultatene dine vil avsløre ditt opphav langs en enkelt linje med direkte avstamning (fars eller mors side) og viser imigrasjonsveien de fulgte for tusenvis av år siden. Resultatene dine vil også plassere deg på en bestemt gren av menneskets slektstre”. National Geografics forteller at du ikke mottar en prosentandel av din genetiske opphav’s etnisitet, rase eller geografisk opprinnelse, men du vil med sikkerhet vite noe om din opprinnelse.

Interessant nok avslører flere Palestinere bosatt i Judea og Samaria sin jødiske bakgrunn. De ble under muslimsk styre tvunget til å velge mellom å bo i området eller forsette å leve som jøder. Mange forteller i om det vanskelige valget deres foreldre måtte ta for å kunne forsette å bo i Judea og Samaria. Professor ved The Hebrew University Mordechai Nisan sier: “Palestinerne av jødisk opprinnelse er i all hovedsak funnet i området rundt Hebron. Gjennom århundrende er de blitt omvendt til islam, men også noen til kristendommen. Man kan godt si at Palestinerne med jødisk blod er Israels Merranos, jøder som ble tvunget å konvertere til islam i Spania på 1200-tallet.

Jødiske David Weiner fra USA syns sin egen genetiske reise har vært spennede. “At jeg er av palestinsk opphav virker logisk når vi nå ser at flere Palestinere i dette området velger å finne tilbake til sine jødiske røtter”, sier han.

Reklamer

One response to “Palestinere med jødisk bakgrunn

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: